Tuesday 19 October 2010

فعالان دانشجويی: بيش از هفتاد دانشجو در زندان هستند

درحالی که فشارها بر دانشجويان و زندانيان سياسی همچنان ادامه دارد، محمود ملاباشی، معاون دانشجويی وزير علوم روز يکشنبه گفت که احکام انضباطی صادر شده برای دانشجويان در سال تحصيلی ۸۸-۸۹ سير نزولی داشته است

معاون دانشجويی وزير علوم در حالی می گويد تعداد احکام صادر شده برای دانشجويان کاهش داشته که در يک سال و نيم گذشته و بعد از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری، تعداد زيادی از فعالان دانشجويی بخاطر فعاليت هايشان با محروميت از تحصيل رو به رو شده اند و بيش از هفتاد دانشجو هم بازداشت و ماه هاست در زندان بسر می برند.

عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان، ادوار تحکيم وحدت، بهاره هدايت، ميلاد اسدی، علی مليحی، مجيد توکلی از جمله دانشجويانی هستند که ماه هاست در زندان هستند.


حسن اسدی زيدآبادی، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکيم وحدت، بيش از پنجاه روز است که در زندان است. او در مرداد ماه سال جاری در دادگاه به پنج سال حبس محکوم شد و پرونده اش در مرحله تجديد نظر است. پرونده جديد آقای اسدی زيدآبادی قرار است در آبان ماه در دادگاه انقلاب بررسی شود.


در همين حال اولين جلسه دادگاه علی جمالی، عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ايران هم هفته گذشته برگزار شد. علی جمالی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنيت داخلی، تبليغ عليه نظام و توهين به رهبر جمهوری اسلامی از مرداد ماه در زندان است.


حامد روحی نژاد، دانشجوی فلسفه دانشگاه شهيد بهشتی که از ارديبهشت ماه سال ۸۸ زندانی است، به دليل ابتلا به بيماری ام اس، در زندان وضعيت جسمی وخيمی دارد.


محمدرضا روحی نژاد، پدر حامد در گفت و گو با راديو فردا درباره آخرين وضعيت جسمی پسرش می گويد:« آخرين باری که حامد را ديدم سه هفته پيش بود. از لحاظ جسمی و روحی خيلی حال بدی داشت. بينايی اش رو به نابودی است. کليه و کبدش خوب کار نمی کند. دفع ادرار و مدفوعش با مشکل مواجه است. حس لامسه اش از کار افتاده. حافظه اش را دارد از دست می دهد و شنوايی اش هم تحت تاثير بيماری قرار گرفته است.»


محمدرضا روحی نژاد می گويد پيش از آنکه پسرش را به زندان انفرادی ببرند، دکتر معالجش آمپول های سالکسين برای او تجويز کرده و مقام های زندان هفته ای يک بار اجازه می دهند که حامد اين داروها را استفاده کند.


پدر حامد روحی نژاد می گويد پيش از دستگيری بيماری ام اس حامد کنترل شده بود و تنها چند پلاک در مغزش ديده شده بود اما ام آر آی جديدی که از سر او گرفته شده، نشان داده که سی درصد مغز او را پلاک گرفته است.


محمدرضا روحی نژاد، به راديو فردا می گويد پزشکی قانونی و پزشکان متخصص زندان اوين و پزشکان متخصص در بيمارستان امام خيمينی تجويز کرده اند که حامد حداقل سه ماه برای درمان و دور بودن از استرس بايد خارج زندان باشد اما نه قاضی پرونده و نه دادستان و نه قاضی ناظر زندان با مرخصی استعلاجی او موافقت نکردند.


اتهام حامد روحی نژاد، تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی ايران و عضويت در انجمن پادشاهی ايران عنوان شده که خود او و خانواده اش اين اتهام را رد می کنند. حامد روحی نژاد اکنون در سلول انفرادی در زندان زنجان زندانی است.


مجيد دری، فعال دانشجويی و دانشجوی محروم از تحصيل دانشگاه علامه طباطبايی هم که به شش سال حبس در زندان ايذه محکوم شده بود، به زندان خوزستان متنقل شده است. خانواده مجيد دری در کرج زندگی می کنند و برای ملاقات با او بايد مسيری طولانی تا خوزستان بروند.


مجيد دری در سال ۸۶ به دنبال اعتراض به مديريت دانشگاه علامه چند ترم از تحصيل محروم شد و در سال ۸۷ با چند نفر ديگر از دانشجويان محروم از تحصيل، شورای دفاع از حق تحصيل را تشکيل داد. اين شورا از دانشجويان ستاره دار و محروم از تحصيل حمايت می کرد.


اتهام آقای دری محاربه، اقدام عليه امنيت ملی و بر هم زدن نظم عمومی است که بخاطر آن در دادگاه به يازده سال زندان محکوم شد و اين حکم در دادگاه تجديد نظر به شش سال کاهش پيدا کرد.

مهدی خدايی، دبير پيشين انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهر ری هم در دادگاه انقلاب به چهار سال حبس محکوم شده است. مهدی خدايی که در شورای دفاع از حق تحصيل عضويت دارد، اسفند ماه ۸۸ دستگير شد و در بند مجرمان عادی در زندان اوين نگهداری می شود.

ضيا نبوی، دانشجوی شيمی دانشگاه نوشيروانی بابل هم به ده سال حبس در زندان کارون محکوم شده است. او از ۲۵ خرداد ۸۸ در زندان است و اتهامش همکاری با سازمان مجاهدين خلق عنوان شده است.


در همين حال فشار بر دانشجويان دانشگاه تهران ادامه دارد. نعيم آقايی، دبير انجمن دانشجويان دموکراسی خواه دانشگاه تهران هفته گذشته بازداشت شد و به فاصله چهار روز دانشجوی ديگری در دانشگاه تهران بازداشت شد. منابع دانشجويی می گويند به درخواست خانواده اين دانشجو، نام او را اعلام نخواهند کرد.


به اين ترتيب در چند ماه اخير حداقل چهار تن از دانشجويان دانشگاه تهران بازداشت شده اند. حبيب فرحزادی، نايب دبير سابق انجمن دانشجويان دموکراسی خواه تهران و علوم پزشکی تهران روز يازدهم مهر در مقابل دانشگاه بازداشت شد.


ايوب نعمتی، دانشجوی محروم از تحصيل دانشکده حقوق و علوم سياسی و کاوه اکبری، دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران هم از ديگر دانشجويانی هستند که با پرونده کوی دانشگاه مرتبط هستند.



۲۴ خرداد ۸۸، به دنبال ناآرامی های پس از انتخابات رياست جمهوری، نيروهای امنيتی به کوی دانشگاه تهران حمله کرده و دانشجويان ساکن کوی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در همين حال خبرها از بازداشت امين مدنی، روزنامه نگار سنندجی حکايت دارد اما هنوز مشخص نيست او کجا نگهداری می شود و به چه اتهامی بازداشت شده است. او مدير اجرايی هفته نامه توقيف شده «کرفتو» و همکار نشريه «ديار کهن» و «ندای گروس» بود

منبع: رادیو فردا

No comments:

Post a Comment